Top

xbmctorrent-torrents-streamen-en-downloaden-op-je-android-mini-pc

19 maart, 2014

De bekende XBMC add-ons Icefilms, 1Channel en MashUp werken eigenlijk allemaal volgens hetzelfde principe. Gebruikers uploaden bestanden naar schimmige sites als Hugefiles, Filenuke, MovReel etc.  Ze melden deze dan op de sites van deze add-ons en zo worden de films en series in de lijsten binnen bijvoorbeeld Icefims opgenomen. Je kent het resultaat, een hele lijst van bronnen voor een bepaalde film of aflevering van een serie en dan maar hopen dat de bron nog werkt….. Het is soms een heel gezoek.

Naast die uploadsites is er nog een onmetelijk grote bron van films, series en muziek, het BitTorrentnetwerk. Miljoenen gebruikers die onderling bestanden delen, daar vind je bijna altijd dat wat je zoekt. Het is nu gelukt een brug te slaan tussen XBMC en BitTorrent. De add-on XBMCtorrent zoekt de film of serie op het BitTorrentnetwerk en speelt deze vervolgend met één klik af. Geen hele lijst met bronnen, gewoon één link en klaar.  Kijk maar eens naar de demo:

VOORDELEN:

  • meer aanbod, ook Nederlandse films zijn er volop te vinden;
  • opslaan en later kijken mogelijk
  • in het weekend zijn er meer aanbieders, waardoor je minder kans hebt op bufferen. Dat is bijvoorbeeld bij Icefilms, Navi-X en1Channel anders.

 

Mooi of niet? Laten we het even uitproberen.

XBMCTORRENT INSTALLEREN

  • Download XBMCtorrent en sla het zip-bestand van de add-on op.
  • Start XBMC  Ga naar Systeem->Instellingen->Addons. Kies Addons installeren mbv zipbestand.
  • Zoek het zipbestand van XBMCtorrent op en klik er op
  • Nu even wachten tot XBMC de melding geeft dat XBMCtorrent is geactiveerd. (Kan even duren, het is een redelijk grote add-0n)

Als dat is gelukt kun je naar de Video add-ons en zul je XBMCtorrent in de lijst vinden.

XBMCTORRENT INSTELLEN

Als de je add-on de eerste keer opent krijg je een configuratiescherm.

 

XBMCtorrent instellen

XBMCtorrent instellen

 

Het is handig bij Download Path even aan te geven waar je het bestand (tijdelijk) wilt opslaan. Bijvoorbeeld in de map Movies op de Internal Flash. Als je dan “Keep files after playback/downloads stops” aanzet blijft de film serie daar bewaard.

The Pirate Bay inschakelen
Ga naar het tabblad Advanced en verander het adres van The Piratebay in: http://proxybay.eu dan zal ook deze site werken.

Tip! Zet de film na het starten even een paar minuten op pauze. Het BitTorrentnetwerk heeft altijd wat tijd nodig om op gang te komen.

XBMC Nieuws