Top

popcorn time gebruiken

Popcorn time gebruiken op uw android? Volg dit stappenplan:

 • Koppel een NTFS geformatteerde SD-kaart, USB-stick of losse harde schijf aan je Android. Dit vooral om schade aan de flashopslag van je Android te voorkomen.
 • Open de instellingen van de PopcornTime app en ga naar de Cache folder (helemaal onderaan)
 • Klik op Cache folder en wijzig de locatie van de cache naar je externe SD-kaart, USB-stick of harde schijf. Je kunt deze locatie instellen door op het pijtje linksboven te klikken. Zodra External Storage verschijnt kun je je externe opslagmedium vinden.
 • Vergeet niet op Confirm (rechtsonder) te klikken.
 • Start Popcorn Time en kies een films of serie uit
 • Klik op Watch it Now en wacht tot de video speelt.
 • Laat Popcorn Time aan en klik op de Home toets van je afstandsbediening.
 • Start de MX player, open de instellingen ( klik op de drie puntjes rechtsboven)
 • Klik op Mappen
 • Klik op Toevoegen  (links onderin)
 • Ga via Niveau omhoog naar de External Storage en kies je SD-kaart, USB-stick of harde schijf. 
 • Open de map time4popcorn en open de daarin aanwezige map cache en klik op OK

Alles is nu ingesteld. Ga via de terugtoets terug naar het hoofdscherm in MX player en je zult zien dat je film nu in de lijst staat. Klikken en afspelen maar. Zelfs de Nederlandse ondertiteling wordt automatisch geladen.

De volgende keer zijn de stappen een stuk simpeler:

 1. Start Popcorn Time en kies een films of serie uit
 2. Klik op Watch it Now en wacht tot de video speelt.
 3. Laat Popcorn Time aan en klik op de Home toets van je afstandsbediening.
 4. Open de MX player en de film staat daar in de lijst.
 5. Klikken en afspelen maar.

Je kunt eventueel voor het afspelen van de video ook Kodi/XBMC gebruiken. Voeg dan de map cache bijvoorbeeld toe aan je bibliotheek in Kodi/XBMC. Ook andere videospelers kun je gebruiken. Open bijvoorbeeld in ES File Explorer het videobestand in de cache map van PopcornTime, klik er op en je kunt kiezen welke speler je wilt gebruiken.

Ik geef toe, het is nog een tikje omslachtig maar wie weet komt er binnenkort in Popcorn Time een optie om een externe speler in te schakelen. Het werkt in ieder geval prima en als je een externe opslag voor de cache gebruikt wordt schade aan je Android box voorkomen.

Wil je geen kans lopen om vervolgd te worden voor illegaal up- en downloaden van films en series, blijf dan weg van Popcorn Time of gebruik een VPNdienst. Gebruik is dus geheel voor eigen rekening en risico.LET OP: SLIJTAGE AAN JE ANDROID

Er is nog een reden waarom het gebruik van deze add-on niet zonder gevaar is. Het verkort de levensduur van je Android. Dat geldt niet alleen voor KMediaTorrent, maar voor alle op P2P gebaseerde programma’s en add-ons zoals PopcornTime, XBMCtorrent of P2Pstreams. Waarom deze add-ons wel en add-ons als Genesis niet? Als je een film streamt via bijvoorbeeld Genesis wordt (een deel van de) video alleen geladen in het RAM(werk)geheugen. Dat RAM-geheugen is daar op gebouwd en kan in principe een onbeperkt aantal wis- en schrijfopdrachten aan. Een P2P programma of add-on schrijft de data echter direct naar het interne flashgeheugen dat op het moederbord is gesoldeerd.  En niet een klein stukje van de video, nee, het hele bestand komt op het flashgeheugen te staan. Pas als je stopt met kijken wordt dit gewist.  Het aantal keren dat een flashgeheugen kan worden beschreven en gewist kent echter een maximum, wordt dat maximum bereikt kun je je Android weggooien. Lees deze post uit het Minixforum maar eens. Hoe kleiner de opslag is des te sneller gaat het.

Zoals een VPN de kans van gesnapt worden verkleint is er ook een oplossing voor de slijtage. Koppel een externe NTFS geformatteerde schijf of SD-kaart aan je Android en stel in KMediaTorrent in dat de download wordt weggeschreven naar deze externe opslag. Deze slijt ook wel maar minder snel en je kunt hem in ieder geval makkelijker vervangen.